Fler tekniker
Fler tekniker

Fler tekniker

Vad du än är van vid för hantverk kan det vara uppfriskande att testa något nytt. Det kan vara att göra något som liknar det du brukar göra. Gör du alltid vävda trasmattor kanske du vill testa att väva en löpare. Virkar du alltid amigurumis kan det väcka kreativiteten att testa att göra en mössa. Det kan också vara givande att testa en helt ny teknik. Det finns många olika textila tekniker – vissa är mer kända än andra.

Tekniker du kanske inte testat

Gillar du att sticka eller virka kanske det kan vara intressant att testa nålbindning för att se hur man gjorde innan stickningen kom. Även påtning och krokning är tekniker som ligger relativt nära stickning och virkning.

Vill du istället testa en teknik som bygger på flätning kan makramé eller knyppling vara värt att testa. Det finns många olika tekniker för vävning, och kanske kan det vara spännande att testa att tova?

Skapa och färga garn

Det är också möjligt att spinna för att göra sitt eget garn, och att färga det med växter. Vill du ha starkare färger kan du istället testa att färga tyg med batik eller att göra tryck på tröjor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *