Broderi
Broderi

Broderi

Vill du skapa vackra små detaljer till ditt hem kan broderi vara den teknik som passar allra bäst. Med broderi kan du göra små tavlor, till exempel som minne av barnens födelse eller andra viktiga händelser. Du kan också brodera på dukar, servetter, kuddfodral och annat som är gjort i tyg. Det finns många olika sorters stygn som går att använda, och också valet av garn påverkar hur broderiet kommer upplevas.

Vi har broderat i flera tusen år

Broderade tyger har tyvärr svårt att överleva, så det är svårt att veta exakt hur länge människor har broderat. Det finns bevarade källor som visar att det fanns ett avancerat broderi i Asien redan runt 4000 f.Kr. Även i Kina fanns det tidigt komplicerade broderier på gamla dräkter.

Broderi som modern konst

Svenska Yle går det att hitta flera olika artiklar om hur broderi används som ett modernt uttryckssätt. Det kan användas som konst, där färger och former utnyttjas på ett nytt sätt. Det kan också vara att gamla korsstygnsbonader görs i moderna varianter, med andra texter än de gamla ordspråken och visdomsorden. Även för gerillaslöjd kan broderi vara en metod som passar bra och drar till sig blickarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *